Brahmaklubben er en specialklub under DFfR.

Ønsker du at komme i gang med at opdrætte Brahma, kan du altid få råd og vejledning af nogle fra klubben. Vi vil altid kunne henvise til en opdrætter af netop den farve eller variant som du ønsker dig.

Klubben har tilknyttet to avls-vejledere:
     Per Moeskjær - avlsvejleder for Brahma- dværge
     Niels Erik Johnsen - som ved en masse om avl med farver.

Hvis du ønsker at blive medlem kan du henvende dig her på siden eller kontakte en fra bestyrelsen.
Medlemskabet koster 150 kr. årligt - 75 kr. for juniormedlemmer. Kontingentet skal være betalt inden d. 1/4 hvert år til kassereren eller indsættes på konto 5479-0005736916. Der bliver udsendt et klubblad 1 gange årligt, om foråret .


Der går sikkert mange andre Brahma dyr, som os fra Brahma klubben ikke kender til. Vi vil meget gerne vide hvilke farver af dyr du måtte have gående, derved kan der laves et overblik over hvilke farver der faktisk findes i Danmark, og hvor de måtte være. Det kan være til stor hjælp både for sælger og købere af dyr, da det øger mulighederne for blodfornyelse til de danske Brahma dyr.
Derfor håber vi på du vil sende os en mail eller kontrakte en af os fra bestyrelsen.
På forhånd TAK!

Oprindelig var Brahma racen i samme klub som Kochin, med nogle få og meget driftige Brahma opdrætter, mente at der var interesse nok for Brahma racen til at få deres egen klub for Brahma høns. Derfor blev den ny specialklub til en realitet den. 6. dec. 1987. Klubben fik en rigtig god start med en del nye og erfarende opdrætter.


I de efterfølgende år blev der udstillet mange nye farver i super kvalitet, og der kom i den periode virkelig fokus på Brahma racen. Enkle af disse farver ser vi stadig den dag i dag
Da racen var på sit højdepunkt, var der virkelig nogle vilde farver, som desværre er gået tabt. Nogle af de farver vi mangler er røde, blå, hvide, laksefarvede, rød sort col., rød blå col., sort sølv brystede (birkefarvede), sorte i dværg, m.m. Sidste gang næsten alle disse fantastiske farver var vist på Lands-udstillingerne for fjerkræ i starten af halvfemserne.

Det er altid svært at nævne navne på de alle dygtige opdrætter og bestyrelses medlemmer, der før i tiden har præget klubben og Brahma avlen, dog bør en Jørgen Hansen fra Ærø dog nævnes.
Jørgen var gennem flere år en super s
ekretær for klubben, som han lavede et kæmpe stykke arbejde for. Dog vil han nok mest blive husket for alle de farver i Brahma han lavede. Næsten alle de farver der blev lavet fra starten af firserne, til hans alt for tidlige død i halvfemserne, kom fra Jørgens hønsegårde.
Siden gik der stille og roligt tilbage med antallet af farver og ustillede Brahma dyr især på Landsudstillingen.

I starten af nullerne var klubbens aktiviteter, og antallet af medlemmer næsten ikke eksisterende. Det er stadig lang vej tilbage til klubben storhedstid, og medlemstallet er igen på vej op.

 

Klubben altid være behjælpelig med anskaffelse, og vejleding med pasningen af Brahma dyr.

Vi håber at du vil finde Brahma klubben interessant, og på sigt blive medlem.